Ο Δρ Αλάουνε αναλύει τις οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, τονίζοντας την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Ο Δρ Ατίφ Αλάουνε, μια εξέχουσα μορφή στην παλαιστινιακή κοινότητα, προειδοποιεί για τις σοβαρές επιπτώσεις των ισραηλινών πολιτικών στην οικονομία και την καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων. Με πολυάριθμες διακρίσεις στον τομέα της οικονομίας, ο Δρ Αλάουνε έχει διατελέσει σε καίριες υπουργικές θέσεις της Παλαιστινιακής Αρχής και έχει εμπλακεί σε σημαντικές διεθνείς διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών του Όσλο και του Παρισιού. Η προσωπική του ιστορία συνδέεται με την Ελλάδα, καθώς η σύζυγός του είναι ελληνίδα, γεγονός που ενισχύει τη διασύνδεσή του με τη χώρα μας.
Όλοι μπορούν να δουν τι γίνεται στη Γάζα «Όταν μιλά για τη Γάζα αναφέρεται σε ανθρωπιστική καταστροφή. Άνθρωποι πεθαίνουν όχι μόνο από τις βόμβες αλλά και από την πείνα, με παιδιά να κινδυνεύουν και να χάνουν τη ζωή τους», τονίζει μιλώντας στο in.
Ο Δρ Αλάουνε εκφράζει την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση των Παλαιστίνιων, υποστηρίζοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αναλάβει μια στρατηγική οικονομικού στραγγαλισμού που πλήττει τόσο τη Γάζα όσο και τη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από τις 7 Οκτωβρίου έχουν επιδεινώσει τη ζωή των Παλαιστίνιων.
Ο Αλάουνε λέει ότι το Ισραήλ πνίγει οικονομικά τους Παλαιστίνιους Η πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των φόρων που δεν αποδίδονται στους Παλαιστίνιους και της διακοπής της εργασίας 200.000 Παλαιστίνιων σε ισραηλινά εδάφη, έχει οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική ασφυξία. Οι επιπτώσεις είναι καθοριστικές και η Παλαιστινιακή Αρχή βρίσκεται σε σοβαρό αδιέξοδο, αδυνατώντας να καταβάλει μισθούς και να συντηρήσει κρίσιμες υποδομές όπως τα νοσοκομεία.
Η στρατηγική του Ισραήλ για κατοχή και έλεγχο των παραγωγικών εδαφών στη Δυτική Όχθη εντείνει τη δύσκολη κατάσταση, καθώς οι Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να αγοράζουν βασικούς πόρους, όπως το νερό, από το Ισραήλ.
Στο ερώτημα σχετικά με το σχέδιο του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, ο Δρ Αλάουνε εκφράζει απαισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι η ειρηνική λύση δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων. «Η εποχή της σκλαβιάς έχει περάσει. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και θέλουμε τη γη μας», καταλήγει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr