Αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Ζελένσκι αναδεικνύουν τη disconnect του από την ουκρανική κοινωνία. Μετά από άστοχες νομοθετικές ενέργειες και προβληματική διαχείριση του πολέμου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε πρόσφατα σε δύο ακόμη αμφιλεγόμενες ενέργειες που έχουν άμεσες συνέπειες για την πολεμική προσπάθεια της χώρας. Αυτές οι αποφάσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ ειδικών και έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις από σημαντική μερίδα της ουκρανικής κοινωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, το κυβερνών κόμμα Υπηρέτης του Λαού πέρασε εσπευσμένα μια τροπολογία που παραχώρησε στον γενικό εισαγγελέα την εξουσία να μεταφέρει υποθέσεις από το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Ήταν μια ενέργεια που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε πολιτική παρέμβαση που κλόνισε σοβαρά τον πόλεμο κατά της διαφθοράς.
Οι πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης φαίνεται να αποδεικνύουν ότι οι σύμβουλοι του Ζελένσκι είναι εκτός επαφής με την ουκρανική κοινωνία. Στα τέλη Αυγούστου, αποφασίστηκε ότι άνδρες κάτω των 22 ετών θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κάτι που εγείρει ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της φυγής νέων ανδρών από τη χώρα.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, προτάθηκε ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε αυστηρές ποινές για απείθεια στο στρατό, ωστόσο απέσυρε τελικά λόγω των αντιδράσεων από την κοινωνία. Οι προτάσεις αυτές και οι συνέπειές τους δείχνουν την ανάγκη για βελτίωση της επικοινωνίας και των στρατηγικών της κυβέρνησης, καθώς και τη σημασία της εμπλοκής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια.
Πηγή περιεχομένου: in.gr