Ανακαλύψτε δύο παραδοσιακές καλοκαιρινές συνταγές με γεύσεις που θυμίζουν τη μαμά σας. Δύο συνταγές που μας παραπέμπουν σε ζεστά καλοκαίρια και μαμαδίστικες γεύσεις παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Αυτές οι συνταγές είναι ιδανικές για την εποχή που οι μελιτζάνες και οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους.
Ιμάμ μπαϊλντί
Τα υλικά:
– 10 τσακώνικες μελιτζάνες
– 6 λευκά κρεμμύδια
– 5 σκελίδες σκόρδο
– 6 τριμμένες ντομάτες
– 1 ματσάκι μαϊντανός
– 80 γρ μέλι
– 1 κγ μπούκοβο
– 100 ml ελαιόλαδο
– 200 γρ φέτα
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό:
Αυτή η συνταγή αναδεικνύει την πλούσια γεύση των μελιτζανών, που είναι στο απόγειό τους το καλοκαίρι.
Η διαδικασία:
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το σκορδόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αφού σοτάρουμε, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και περιμένουμε να πάρουν σχήμα σάλτσας. Ταυτόχρονα, χαράζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στον φούρνο για να μαλακώσουν και να βγάλουν την υγρασία τους. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις γεμίζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Γεμιστά
Τα υλικά:
– 6 ώριμες ντομάτες
– 6 πιπεριές
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 τριμμένα καρότα
– 1 ματσάκι μαϊντανός
– 1 ματσάκι δυόσμος
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– 200 γρ ρύζι Καρολίνα
– 100 ml ελαιόλαδο
– 4 τριμμένες ντομάτες
– 1 κγ μέλι
– 500 γρ πατάτες baby
– αλάτι
– πιπέρι
Η διαδικασία:
Αρχίζουμε με τις ντομάτες, κόβοντας το καπάκι και καθαρίζοντας το εσωτερικό τους. Κάνουμε το ίδιο και με τις πιπεριές. Τα σπόρια που αφαιρούμε τα βάζουμε σε ένα μιξεράκι μαζί με τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο και το κρεμμύδι, προσθέτοντας λίγο λάδι. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τη μέση με το μείγμα και ρίχνουμε το ρύζι. Τοποθετούμε όλα τα γεμιστά σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr