Δύο συνταγές για σπιτικό παγωτό που θα σας ξετρελάνουν

Δύο συνταγές για σπιτικό παγωτό που θα σας ξετρελάνουν

Ανακαλύψτε δύο εύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό, ιδανικές για δροσερές καλοκαιρινές απολαύσεις. Δύο ευχάριστες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό προσφέρουν μια απολαυστική εναλλακτική λύση στις αγοραστές επιλογές. Η πρώτη συνταγή, παγωτό cheesecake, περιλαμβάνει τυρί κρέμα, ζάχαρη, γάλα και κόκκινα φρούτα.

### Παγωτό cheesecake

Υλικά:

– 200 γρ. τυρί κρέμα

– 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

– 3/4 φλιτζ. γάλα

– 6-7 μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα

– 1 φλιτζ. κόκκινα φρούτα (βατόμουρα, μύρτιλα κ.λπ.) σε κομμάτια

Διαδικασία:

1. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

2. Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το γάλα, χτυπώντας μέχρι να αποκτήσουμε λείο μείγμα.

3. Ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φρούτα με απαλές κινήσεις.

4. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή καλούπια, προσθέτουμε τα ξυλάκια και παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίρουμε.

### Παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια

Υλικά για το σιρόπι:

– 150 γρ. νερό

– 150 γρ. ζάχαρη

– 200 γρ. μέλι ανθέων

Υλικά για το παγωτό:

– 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

– 300 ml γάλα πλήρες

– Λίγο μέλι και καρύδια

Διαδικασία:

1. Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, τουλάχιστον για 2 ώρες.

2. Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, τοποθετώντας το στην κατάψυξη για 1 ώρα.

4. Χτυπάμε το μείγμα και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι.

5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και μέλι. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μια κρεμώδη και γλυκιά απόλαυση που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του παγωτού.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play