Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Φιλιππίνες αναδεικνύουν την πολιτική ένταση ανάμεσα σε δύο δυναστείες. Οι ψηφοφόροι στις Φιλιππίνες έχουν προσέλθει στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μια κρίσιμη αναμέτρηση μεταξύ δύο ισχυρών οικογενειών που κατέχουν την εξουσία. Στη μία πλευρά βρίσκεται ο πρόεδρος Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος, και στην άλλη η αντιπρόεδρός του Σάρα Ντουτέρτε, η οποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο καθαίρεσης από το αξίωμα εντός μηνών.
Οι εκλογές για τη Γερουσία είναι το κύριο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων, καθώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν τις μελλοντικές προεδρικές εκλογές του 2028. Στο σύνολο του αρχιπελάγους, περισσότερα από 18.000 αξιώματα θα κριθούν, με τη διαδικασία να ξεκινά από τις 07:00 τοπική ώρα.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν αναπτυχθεί 163.000 μέλη της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και να αποφευχθούν περιστατικά βίας. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη σημειωθεί επιθέσεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους υποψήφιοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι.
Η Σάρα Ντουτέρτε, που έχει υποστεί πολιτική πίεση και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη από τουλάχιστον εννιά γερουσιαστές, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να είναι υποψήφια στις μελλοντικές εκλογές. Στη σκιά αυτών των πολιτικών συγκρούσεων, η αστυνομία και ο στρατός παρακολουθούν στενά την κατάσταση, αναμένοντας να περιορίσουν τις συνέπειες της αναταραχής που μπορεί να προκύψει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr