Ελίνα Τζένγκο στοχεύει σε μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Τόκιο. Η Ελίνα Τζένγκο αποτελεί μία από τις κορυφαίες ελπίδες της Ελλάδας για επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τόκιο, με έναρξη στις 13 Σεπτεμβρίου. Έχοντας πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά, η αθλήτρια του ακοντισμού δεν κρύβει τον στόχο της να κατακτήσει ένα μετάλλιο, όπως δήλωσε στο in.gr κατά τη διάρκεια της media day του ΣΕΓΑΣ. Η χρονιά αυτή πήγε πολύ καλά στα Diamond League. Η Τζένγκο, έχοντας μαζί της το διαμάντι που κέρδισε στον τελικό της σειράς, επιβεβαιώνει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Δεν νιώθω καθόλου άγχος, αυτή τη χρονιά την έχω πάρει εντελώς χαλαρά. Η αθλήτρια, που σήμερα γιορτάζει τα 23α γενέθλιά της, δήλωσε ότι απολαμβάνει τους αγώνες και ανυπομονεί να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν και η σεζόν ήταν απαιτητική, η σωστή προετοιμασία της έφερε θετικά αποτελέσματα, όπως η επιτυχία της στον τελικό του Diamond League.
Φέτος, η Τζένγκο είναι ιδιαίτερα σταθερή, με καλύτερη βολή στα 64.90, που κατατάσσεται 5η στον κόσμο. Στον τελικό του Diamond League κατέκτησε την πρώτη θέση με 64.57, μια επίδοση που αν επαναληφθεί στο Τόκιο θα την φέρει κοντά στα μετάλλια. Η σταθερότητα για έναν αθλητή είναι το σημαντικότερο πράγμα γιατί αν την έχεις, κάποια στιγμή θα κάνεις και την υπέρβαση. Η Τζένγκο, Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στο Μόναχο με 65.81, ελπίζει ότι η εκπλήρωση του ονείρου της για μετάλλιο στο Παγκόσμιο θα γίνει πραγματικότητα.
Η νεαρή αθλήτρια, μέλος των Εθνικών Ομάδων στίβου εδώ και αρκετά χρόνια, εκφράζει τη χαρά της για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους συναθλητές της, τονίζοντας τη σημασία της ομαδικής υποστήριξης στις προσπάθειές τους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr