Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας χαρακτήρισε τους θανάτους ως «δραματική κορυφή του παγόβουνου»
Μετά το βίντεο του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις ΜΕΘ και το κατά πόσο ενισχύθηκε το ΕΣΥ στην περίοδο της πανδημίας, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας θέλησε να απαντήσει μέσω μιας ανάρτησής του, σχολιάζοντας πως θυμήθηκε ένα παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο.
«Μόλις είδα το διαφημιστικό video του Υπουργείου Υγείας 4 μύθοι και 1 αλήθεια για τις ΜΕΘ και θυμήθηκα το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο.
Βλέπω και την πραγματικότητα των θανάτων από COVID19 και θυμάμαι ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα: είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάζω ξανά την Μετέτη Τσιόδρα: 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ όταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπως και στην διεθνή βιβλιογραφία η θνητότητα από COVID-19 στους ασθενείς της ΜΕΘ είναι (ήδη από τον Αύγουστο 2020) 25%-35%. και σκέφτομαι ότι η Ελλάδα είναι σε ταχύτατη επιστροφή στο 1950.
Δυστυχώς οι θάνατοι είναι η δραματική κορυφή του παγόβουνου. Από πίσω έρχονται χιλιάδες με long-COVID εκατοντάδες σακατεμένοι μετά από νοσηλεία στην ΜΕΘ».
«Έρχονται επίσης ο χιλιάδες παραμελημένοι άρρωστοι με άλλα νοσήματα που σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε τιμαλφή για να πληρώσουν την νοσηλεία και παρακολούθησή τους στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία? Η δημόσια συζήτηση είναι για τα καρναβάλια και το Πάσχα όταν η πανδημία τρέχει και σκοτώνει.
Να γίνει άμεσα μια κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή που να καλέσει επιστήμονες για να καταλάβουν τι δεν πάει καλά και τι χρειάζεται να διορθωθεί ώστε να σταματήσεις το θανατικό.
Αυτό είναι η προτεραιότητα και όχι τα πανηγύρια και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
Δείτε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Σκέφτεται να άρει νωρίτερα τα μέτρα κατά της πανδημίας
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 3.500 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων σε αγροτική έκταση – Τρεις συλλήψεις
- Δημοσκόπηση GPO: ΝΔ 29,4%, κλείνει η ψαλίδα ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ – Στο 2,6% η Καρυστιανού
- ΚΕΔΕ και Υπουργείο Περιβάλλοντος: Η συνάντηση εργασίας για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό
- Σοκ στην Αμαλιάδα: Δύο αδέλφια έθαψαν τη μητέρα τους στον κήπο του σπιτιού — Τους κατήγγειλε ο τρίτος αδερφός
- Με στόχο το δύο στα δύο η ΑΕΚ απέναντι στην Αντβέρπ στη SUNEL Arena
![]()

