Σε μια ατελείωτη λίστα καταγγελιών μετατρέπονται οι φρικιαστικές αλήθειες και οι σοκαριστικές μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, νέα στοιχεία βγαίνουν διαρκώς και για το οικονομικό κίνητρο που φέρεται να υπήρχε πίσω από τη δράση των κατηγορουμένων στη συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης και θανάτων ηλικιωμένων.
Ειδικότερα, η Μαρίνα Σαριδάκη, φοροτεχνικός, κατέθεσε στην ΕΡΤ την προσωπική της μαρτυρία για την 92χρονη θεία της, η οποία εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις όσο διέμενε εκεί.
Αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός πως η ιδιοκτησία του γηροκομείου, πριν από λίγα χρόνια, είχε επιχειρήσει να το πωλήσει με αντίτιμο 3.700.000 ευρώ, περιγράφοντάς το με τα καλύτερα λόγια.
Σημειώνεται πως, ο πατέρας της κα Σαριδάκη επισκεπτόταν την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια.
“Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις, για τις οποίες ο πατέρας μου έπρεπε να τους έχει προειδοποιήσει” είπε η ίδια και πρόσθεσε:
«Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».
Η υπόθεση αυτή αφορά στο 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κα Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την συγκεκριμένη κυρία.
«Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα» τόνισε η φοροτεχνικός και συμπλήρωσε:
“Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».
Δείτε επίσης: Μπέττυ Μαγγίρα: Αποκαλύπτει το μυστικό του γάμου της (vid)
- Καφές με θέα: Ροντινέι και Τσικίνιο συνάντησαν τον Βεζένκοφ
- Β΄ παγκόσμιος πόλεμος: Οι επιζώντες μοιράζονται τις ιστορίες τους
- Μέτρα κατά της ακρίβειας: Η Έλενα Κουντουρά καλεί την Κομισιόν σε άμεσες ενέργειες
- Τέμπη: Έκθεση αναδεικνύει άλλες αιτίες για την πυρόσφαιρα, προγραμματισμένη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο
- 21η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Έκδοση τόμου αφιερωμένου στο φιλελληνικό και ποιητικό έργο του Λόρδου Βύρωνα για τα 200 χρόνια από τον θάνατό του