Τι είπε ο Δήμαρχος πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στην αυτοψία στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας
Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σάες – Παπαχρήστου
Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο politic.gr σήμερα περίπου στις 09:00 κατέρρευσε μια ψευδοροφή της τρίτης τάξης της έκτης δημοτικού στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας.. Η τοποθέτηση των γυψοσανίδων έγινε στο πλαίσιο ενεργειακής αναβάθμισης και μόνωσης του σχολείου η οποία ολοκληρώθηκε μόλις τρεις μήνες πριν.
Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ανέφερε:
«Διαπιστώθηκε σήμερα μετά το ατύχημα πως υπήρχε κακοτεχνία στην κατασκευή και τοποθέτηση της γυψοσανιδας των ορόφων».
Οι εργασίες, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, έγιναν από ιδιώτη μηχανικό και πληρώθηκαν από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες του κτηρίου (ο δήμος το νοικιάζει για να λειτουργεί το σχολείο).
Όπως ανέφερε ο κ. Καϊτεζίδης το σχολείο θα παραμείνει κλειστό περίπου μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ό,τι είχε να κάνει με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν πριν τρεις μήνες «θα ξηλωθεί». Μόνο τότε όπως ανέφερε θα επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο, ενώ οι εργασίας αποκαθήλωσης όσων τοποθετήθηκαν θα γίνει από τον ίδιο τον μηχανικό, ο οποίος τα τοποθέτησε. Ερωτώμενος για το αν θα ζητήσει ευθύνες από τους αρμόδιους για την “αναβάθμιση” του σχολείου ο κ. Καΐτεζιδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα ζητηθούν “τα πάντα, και ποινικές και αστικές ευθύνες”.
Τι αναφέρει η αντιπολίτευση του δήμου Πυλαιας-Χορτιατη
«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, ότι τα παιδάκια μας είναι καλά» αναφέρει η Ελένη Ρουσάκη από την δημοτική παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» του Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη. «Το ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο εδώ στον δήμο Πυλαίας-Χορτιατη με την σχολική στέγη το λένε καθημερινά με επιστολές που στέλνουμε καθημερινά στη διοίκηση του δήμου» πρόσθεσε και στη συνέχεια είπε πως «πρέπει άμεσα, αποστέλλω πρόσκληση, να γίνει δημοτικό συμβούλιο με θέμα “σχολική στέγη”».
Δείτε επίσης: Κατέληξε ο 27χρονος που είχε τραυματιστεί σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά
- Ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας: Κικίλιας για πλοία, τεχνογνωσία και νέες επενδύσεις
- Συναγερμός στην Τανάγρα: έπεσε μαχητικό F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας
- Ισχυρό μήνυμα Κικίλια στη ΔΕΘ για ναυτιλιακή συνεργασία Ελλάδας-Ιαπωνίας και νέες επενδύσεις
- Τριήμερη παύση στα πλήγματα του Κιέβου διέταξε ο Πούτιν πριν από τις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ
- ΔΕΘ: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσίασε το MyKouros App και φέρνει τον ελληνικό αθλητισμό στο κινητό
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
