Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να συζητήσουν την ονοματοδοσία δρόμους προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και δημιουργία προτομής.
Σύμφωνα με το ψήφισμα που θα κατατεθεί από τον Κώστα Μπακογιάννη ο Δήμος Αθηναίων θέλει να προχωρήσει σε ονοματοδοσία μιας οδού και την δημιουργία προτομής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.
Συγκεκριμένα στο ψήφισμα τονίζεται:
«Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή. Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια.
Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη»
Δείτε επίσης: Χαρίτσης για αύξηση τιμών: «Η κυβέρνηση κωφεύει» (vid)
- Στο δρόμο για ένα Μουντιάλ 64 ομάδων: Επιπτώσεις, αντιδράσεις και προκλήσεις
- Μεταγραφή-ενίσχυση: Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή αποκτά τον Καρίμ Εντάουι
- ΚΕΔΕ: Απαραίτητη η συμμετοχή των Δήμων στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
- Αποκαλύψεις για το διάσημο ημερολόγιο ιερέων της Ρώμης: Ένα μυστικό 23 ετών αποκαλύπτεται
- Επιστροφή του Ζιντάν στον πάγκο της Γαλλίας μετά από πέντε χρόνια απουσίας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
