Η κλινική ψυχολόγος Μυρσίνη Κωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τη στάση των γονιών των τριών παιδιών από την Πάτρα και καλεί την κοινωνία να μην συμμετέχει στην εργαλειοποίηση των «αθώων αυτών ψυχών»
«Τα τρία παιδία εργαλειοποιήθηκαν όσο ζούσαν, εργαλειοποιήθηκαν από τον δράστη την ώρα που πέθαιναν, με αλλεπάλληλες προσπάθειες όποιος έκανε το έγκλημα, να εκτελέσει την απόλυτη διάλυσή τους. Αυτή η ιστορία δεν παύει στιγμή να μας λέει πως στόχος ήταν αυτά τα παιδιά όχι να ζήσουν, αλλά να μην υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.
Τόνισε πως επρόκειτο για μια υπερπροσπάθεια να αφανιστούν τρία αβοήθητα και ανυπεράσπιστα παιδιά, ενώ την ίδια ώρα κυριαρχεί η πλήρης εγωπάθεια των γονιών καθημερινά στον τηλεοπτικό φακό.
«Όλοι χρησιμοποιούν τη λέξη “εγώ”, τη λέξη “θέλω”, τη λέξη “απαιτώ”. Πού είναι τα τρία παιδιά σε όλο αυτό;» αναρωτήθηκε η κ. Κωστοπούλου.
Επισήμανε στη συνέχεια πως με την υπερέκθεση της υπόθεσης υπάρχει ο κίνδυνος «να φυσικοποιηθεί αυτή η τραγωδία» και τόνισε ολοκληρώνοντας πως εμείς ως κοινωνία δεν πρέπει να συμμετάσχουμε στην εργαλειοποίηση των «αθώων αυτών ψυχών».
Δείτε επίσης: Δικηγόρος ιατροδικαστού Μαλένας: «Yφίσταται μία συκκωφαντική επίθεση»
- ΗΠΑ: Διακοπή ορισμένων αποστολών πυραύλων στην Ουκρανία λόγω εξάντλησης αποθεμάτων
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Ισραήλ αποδέχθηκε εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
- Τουρκία: Ο Ερντογάν χαρακτηρίζεται πλέον αρχηγός χούντας από τον Οζγκιούρ Οζέλ
- Πώς αποκαλύπτεται το σκάνδαλο των επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στα Νέα της Τετάρτης: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτεται