Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε απεργία στην πύλη του ΣΕΠ από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), τοποθετήθηκε για το εργατικό ατύχημα που κόστισε την ζωή ενός συναδέλφου τους σήμερα.
«Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η «κακιά» στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας.
Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε «νέους εργάτες» να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση», τόνισε.
Το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε 46χρονος εργαζόμενος όταν χτυπήθηκε από γερανογέφυρα ζητεί 6ωρες πόστες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και θέσπιση επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ΕΝΕΔΕΠ, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε απεργία στην πύλη του ΣΕΠ από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ.
Δείτε επίσης: Φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια – Κοντά στα σπίτια έχουν φτάσει οι φλόγες στην περιοχή Μαρμάρι (pic)
- Ολική καταστροφή για κτηνοτρόφο στα Φάρσαλα – Άνω των 800 ζώων χάθηκαν λόγω ευλογιάς
- Ολυμπιακός – PSV Αϊντχόφεν: Ο Σούτεν εκφράζει αυτοπεποίθηση για την αναμέτρηση
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας Νοέμβριος γεμάτος έργα και μεταρρυθμίσεις
- Τραγικό τροχαίο στη Φθιώτιδα με θανάτους δύο φίλων
- Η Ντανιέλ Κόλινς σε εφαρμογή γνωριμιών: Προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
