«Όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης.
Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 12 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, καθώς τι υψηλό θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου και η εκπομπής επικίνδυνων αερίων δυσχεραίνει το έργο της ΕΜΑΚ.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο επικεφαλής της ομάδας ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο σημείο, κ. Μήτσης, «όταν φτάνουμε κοντά, πέρα από την υψηλή θερμοκρασία, ενώ η μυρωδιά από τις εκπομπές αερίων ήταν ανυπόφορη».
Τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος παραμονής στο πλοίο. «Δεν μπορούμε να μένουμε για 10-15 λεπτά. Αν πέσει το θερμικό φορτίο και περιοριστεί η τοξικότητα των αερίων, θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε, να κάνουμε διανοίξεις», επισήμανε.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θερμοκρασία στο εσωτερικού του πλοίου αγγίζει τους 2.000 βαθμούς.
Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκυσης του πλοίου στα βόρεια της Κέρκυρας, στην περιοχή της Κασσιόπης, καθώς ο καιρός έχει «αγριέψει» και αναμένονται ισχυροί άνεμοι, ενώ το πλοίο έχει πάρει ήδη κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές.
Πηγή: skai.gr
- Γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουνίου: Ποιοι είναι οι εορτάζοντες και η σημασία της ημέρας
- Γερμανία και Πορτογαλία θριάμβευσαν με 2-1 απέναντι σε ΗΠΑ και Χιλή
- Επίθεση ρωσικών δυνάμεων σε ουκρανικά σκάφη: Τραυματίες και ανθρωπιστική αποστολή
- Συμφωνία Ολυμπιακού και Μαγιόρκα για τον Πάμπλο Μαφέο
- Εντυπωσιακή αναχαίτιση 339 ουκρανικών drones από ρωσικές δυνάμεις
![]()

