Για την διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στον ΣΚΑΪ 100,3
Η κ. Γκάγκα μίλησε για μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης στην κοινότητα, ενώ για τα αντιικά χάπια για τον κορωνοϊό είπε: «Η χορήγηση των αντιικών φαρμάκων για τον κορωνοϊό θα γίνεται με παρόμοιους όρους που γινόταν η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων». Η πλατφόρμα για τη διάθεσή τους πρόκειται να ανοίξει εντός της ημέρας.
Η βασική διαφορά σε σχέση με τα μονοκλωνικά, τόνισε, είναι ότι δεν χορηγούνται σε εγκύους.
Για την χορήγηση των φαρμάκων είναι απαραίτητη η συγκατάθεση του ασθενούς, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν έχουν λάβει ακόμα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).
Τα φάρμακα δεν προβλέπονται για προληπτική χορήγηση σε όλους τους ασθενείς, με την κ. Γκάγκα να απαντά θετικά στην ερώτηση για το εάν η χορήγησή τους μπορεί να ανακόψει την πορεία προς μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Για τον υψηλό αριθμό θανάτων, παρά την πτώση των κρουσμάτων, η υπουργός δήλωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερος ηλικιακά πληθυσμός, και παρουσιάζουμε μεγάλη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.
«Αν δούμε συνολικά τα στοιχεία της ΕΕ, η Ελλάδα δεν είναι σε τόσο υψηλή θέση», σημείωσε.
Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Δύο νέα φάρμακα για τους ασθενείς COVID-19
- Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν αποκαλύπτει απόπειρα δολοφονίας μέσω δηλητηρίασης
- Ελληνικό: Μυστήριο γύρω από τον θάνατο τριών μελών της οικογένειας Σιδηροπούλου
- Μεσολόγγι: Αυτοκίνητο κατέληξε στη λιμνοθάλασσα, ο οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
- Ινδία: Εναλλακτική επιλογή για τις αμερικανικές εταιρείες ένδυσης
- Νιούαρκ: Ο δήμαρχος Ρας Μπαράκα συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας σε κέντρο κράτησης μεταναστών