Τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης στην εκδήλωση.
«Tο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον είναι μια αναγκαιότητα σε μια πολύ ταραγμένη εποχή, όπου πρέπει να αναδειχθεί μια Ευρώπη των δικαιωμάτων, της καινοτομίας, της πρωτοπορίας, μια πιο πολιτική και πιο κοινωνική Ευρώπη», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στην εκδήλωση του Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) , στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την Ημέρα της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι «η 9η Μαΐου είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μας τους Ευρωπαίους, αφού γιορτάζουμε για όλα όσα έχουμε κερδίσει μέσα από την ειρήνη και την αλληλεγγύη».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Βλέποντας την Ευρώπη με τα μάτια των παιδιών – Πολιτιστικές Διαδρομές», οι μαθητές που συμμετείχαν κατασκεύασαν κούκλες και τις έντυσαν με παραδοσιακές φορεσιές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισαν τρεις μεγαλύτερες κούκλες, τις οποίες τα παιδιά έντυσαν με παραδοσιακές φορεσιές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γαλλίας.
- Θεσσαλονίκη: Διπλή απάτη με δανεικά – Υπέκλεψε 20.000 ευρώ με πρόσχημα μπλοκαρισμένους λογαριασμούς
- Δημοκρατική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά
- UCL: 603 γκολ και ανατρεπτικές επιδόσεις στο Champions League
- Απολύσεις στο μουσείο Ολοκαυτώματος ΗΠΑ: Αντίκτυποι από την κυβέρνηση Τραμπ
- Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου – Δείτε τις ρυθμίσεις της κυκλοφορίας