Άκρως χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και σήμερα Πέμπτη 23/12 με το κρύο να επιμένει, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές της χώρας μας οι θερμοκρασίες παραπέμπουν σε θερμοκρασίες Σιβηρίας
Ο καιρός δείχνει τα δόντια του, σε πολλές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.
Δριμύ ψύχος επικρατεί στα ορεινά της χώρας σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο ορεινό καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-11,8 βαθμοί Κελσίου), ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν επίσης στο Βώλακα Νευροκοπίου (-11,6), στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5), στα Γρεβενά (-9,7), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), και στο Χ/Κ Παρνασού Κελάρια (-9,1).
Στη δολίνη Βαθυστάλου Παρνασσού το θερμόμετρο στις 09:00 σήμερα έδειξε -27,8 βαθμούς Κελσίου. Οι δολίνες είναι φυσικοί σχηματισμοί που προκύπτουν σε υψίπεδα και γενικότερα σε οροσειρές λόγω της καταβύθισης του εδάφους.
Έχουν συνήθως μικρή έκταση και περικλείονται από υψηλότερες ράχες, που τις απομονώνουν από την ευρύτερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Έτσι, χαρακτηρίζονται από μακρές περιόδους παγετού και από ακραίες τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δείτε επίσης: Νίκος Καπραβέλος: «Αδιανόητο να έχω συναδέλφους στη ΜΕΘ ανεμβολίαστους – Κοροϊδία τα self test» (vid)
- Συμφωνία Γαλλίας-Σαουδικής Αραβίας για παράταση στις πρόσθετες παραδόσεις ντίζελ «για όσο χρειαστεί»
- «Σεισμός» στο ελληνικό μπάσκετ: πώς αντέδρασε η Ευρώπη στις συλλήψεις Λιόλιου και διαιτητών
- Συγκλονίζει ο Νετανιάχου: Η ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος είναι «η μοναδική επιλογή»
- Σοκ για τη βομβιστική επίθεση στον Κολωνό: Η δήλωση Σκανδάμη για τους τραυματίες
- Έτοιμος για την Καϊράτ ο Παναθηναϊκός μετά την προπόνηση στο «Almaty Ortalyk Stadion»
![]()

