Αλλάζει άρδην το σκηνικό καιρού με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναφέρει τις περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία.
Αναλυτικά ο Μαρουσάκης αναφέρει:
«Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τις βραδινές ώρες σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους πολύ θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας (πρώτος χάρτη) το οποίο καθώς μετατοπίζεται ανατολικά θα προκαλέσει αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας διάρκειας ενός 24ωρου περίπου.
Οι περιοχές που φαίνεται να δέχονται μεγάλα ύψη βροχής είναι τα νησιά του Ιονίου πελάγους, η ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία – εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου στο κάτω μέρος του χάρτη σημειώνονται και τα χιλιοστά βροχής ανά τρίωρο. Όσο πιο σκούρα τα χρώματα της κλίμακας τόσο πιο έντονες οι βροχές.
Κλείνοντας στον τελευταίο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του ανέμου όπου στην κλίμακα στο κάτω μέρος του χάρτη αποτυπώνονται οι τιμές των μποφόρ.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!
Καλό απόγευμα σε όλες και σε όλους!»
Δείτε επίσης: Κρήτη: Ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ (vid)
- Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε έξω από την Κοζάνη
- Συναγερμός στον Πύργο: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στη Σκιλλουντία
- AfD μπροστά στη Σαξονία-Άνχαλτ: Τα πρώτα exit polls δείχνουν καθαρή νίκη
- Σοκ με influencer στην Ταϊλάνδη: τι έδειξε η νεκροψία μετά την επέμβαση μεγέθυνσης πέους
- Σοκ στην Ιταλία: Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της
![]()
