Τι γίνεται σε περίπτωση που μια επιχείρηση εξαιρέθηκε από την αργία
Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές λόγω της κακοκαιρίας το διήμερο 25-26/1 που εφαρμόστηκε γενική αργία. Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή σε αυτήν των επιχειρήσεων που υποχρεούνταν να κλείσουν, θα πληρώσουν κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, οι εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα πληρωθούν από το κράτος.
Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται
Ορισμένες επιχειρήσεις όμως, δεν συγκαταλέχθηκαν σε αυτές που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές όπως για παράδειγμα τα πρατήρια καυσίμων, ωστόσο δεν είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το ημερομίσθιο.
Τέλος, στις επιχειρήσεις που λειτούργησαν κανονικά, αν ο εργαζόμενος δεν κατάφερε να πάει στη δουλειά λόγω του χιονιά, θα πληρωθεί κανονικά από τον εργοδότη.
Δείτε επίσης: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική και σήμερα – Μέσω τηλεργασίας η λειτουργία του Δημοσίου
- Αποκαλύφθηκε τηλεφωνική απάτη σε ηλικιωμένη γυναίκα στην Πέλλα
- Σημαντική Άτυπη Σύνοδος υπουργών Άμυνας της ΕΕ στην Κύπρο με Ν. Δένδια
- Συναγερμός από ρωσικό drone που χτύπησε εγκατάσταση πυρηνικού καυσίμου κοντά στο Τσερνόμπιλ
- Συλλήψεις διακινητών στον Έβρο για μεταφορά 14 παράτυπων μεταναστών
- Συνελήφθη Παλαιστίνιος στην Κρήτη με εκπαίδευση στη Χαμάς για κατασκευή εκρηκτικών
![]()

