Με χειροπέδες και υπό χειροκροτήματα έφτασαν στα δικαστήρια οι αστυνομικοί – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία
Οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά, σήμερα λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείαςστον ανακριτή του Πειραιά.
«Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας», φώναξαν υποστηρικτές και φίλοι των αστυνομικών που βρέθηκαν στα δικαστήρια για υποστήριξη.
Παρών είναι και ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών Αλέξης Κούγιας.
Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών στον 20χρονο Ρομά.
Κατηγορίες
Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.
Δείτε επίσης: Κούγιας για Πέραμα: «Η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη δόθηκε σε άλλη ομάδα μοτοσικλετιστών» (vids)
- Τζολάκης σε αποθέωση: «Απόλυτος τοίχος» και ιστορικό ρεκόρ στην Αγγλία
- Σεπτεμβριανά 1955: Ο Νίκος Δένδιας μιλά για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης
- Γέννησε η Νάταλι Πόρτμαν: Υποδέχτηκε το τρίτο της παιδί στο Παρίσι
- Λέα Σαλόνγκα στη Λεωφόρο της Δόξας: Το 2.855ο αστέρι και η ιστορική πρωτιά για τις Φιλιππίνες
- Ανεβαίνει ο Ολυμπιακός: 72ος πιο ακριβός σύλλογος στον κόσμο και μοναδικός ελληνικός στο top-100
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
