Στο τιμόνι του ΔΝΤ παραμένει η γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, χάνοντας ωστόσο τη δυναμική που είχε στην προηγούμενη της θητεία.
Η οικονομολόγος από τη Βουλγαρία βρίσκεται στο τιμόνι του οργανισμού από τον Οκτώβριο του 2019, έχοντας διαδεχτεί την Λαγκάρντ η οποία είχε παραιτηθεί για να αναλάβει επικεφαλής στην ΕΚΤ.
Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Ρόμερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατηγόρησε την Γκεοργκίεβα ότι προσπάθησε να αποσιωπήσει τις διαφωνίες για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην έκθεση για για το επιχειρείν “Doing Business”.
Η έρευνα που διενεργήθηκε από ανεξάρτητο νομικό γραφείο, είχε στο στόχαστρό της τη νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επειδή το 2017 άσκησε πιέσεις υπέρ της Κίνας με φόντο εκφοβισμούς και μια “τοξική” κουλτούρα.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια βλέπει η αστυνομία της χώρας
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες
- Όζι Όσμπορν: Επίσημα η αιτία θανάτου του, λέει η κόρη του ότι δεν θα είναι καλά για καιρό
- Βελτιωμένη η κατάσταση της πυρκαγιάς στον Άγιο Βασίλειο Βιλίων
- Παλαιό Φάληρο: Το σχέδιο διαφυγής και οι αποκαλύψεις γύρω από τη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
- ΗΠΑ: Το χάος στις βίζες φέρνει κρίση στα πανεπιστήμια – Δραματική μείωση των ξένων φοιτητών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr