Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτωσης έγινε η μαθητική παρέλαση στο Αρκαλοχώρι, που πριν από ένα μήνα επλήγη από ισχυρή σεισμική δόνηση – Υπενθυμίζεται πως στις 27 Σεπτεμβρίου σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε το χωριό με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και χιλιάδες σπίτια να κριθούν μη κατοικήσιμα.
Πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και μαθητές ζουν ακόμα σε σκηνές, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή της παρέλασης να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης. Πολλοί παρακολούθησαν την παρέλαση με δάκρυα στα μάτια, ενώ οι μικροί μαθητές σκόρπισαν ελπίδα στους Αρκαλοχωρίτες που παρακολουθούσαν βουρκωμένοι την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε πως «η ζωή συνεχίζεται και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τους ρυθμούς μας. Γιορτάζουμε σήμερα όπως όλος ο κόσμος, σαν να μην συνέβη τίποτα, ιδίως για ψυχολογικούς λόγος. Δεν πρέπει να δώσουμε στα παιδιά την “χαριστική βολή”, τα παιδιά είναι μικρά και θέλουν την δική μας στήριξη και βοήθεια και εμείς προσπαθούμε να την προσφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο».
Δείτε επίσης: Συγκίνηση στο Μαθράκι: Έγινε παρέλαση μετά από 21 χρόνια – Ο μικρός Τάσος σήκωσε μόνος του τη σημαία ψηλά! (vid)
- Με φόντο τις συντάξεις ο Χατζηδάκης: Το πρόγραμμα της ΝΔ για δημογραφικό και μακροχρόνια φροντίδα
- Σαφές μήνυμα Βρούτση για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ: «Οι κανόνες ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις»
- Έκρηξη στον Κολωνό: Τι ερευνά η αστυνομία για τον τραυματισμό δύο αστυνομικών και δύο πολιτών
- «Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί» το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο λέει ο Γ. Γεραπετρίτης
- Στο προσκήνιο το όνομα της πρώτης ελληνικής αποστολής αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

