Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της εμφάνιση κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους καθώς πλέον 1 στα 3 κρούσματα αφορούν παιδιά
Το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1 στα 5 παιδιά.
«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.
Όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου τόνισε: «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή».
Κλείνοντας αναφέρθηκε σε μελέτη του επιστημονικού περιοδικού «New England» που αναφερόταν στα οφέλη της τρίτης δόσης: «Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι»
Δείτε εδώ τις δηλώσεις της:
Δείτε επίσης: Η «μακρά Covid-19» στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες, σύμφωνα με διεθνή μελέτη
- Αλλαγές στην κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό την Πέμπτη και Παρασκευή
- Σημαντική μεταγραφή για τον Ολυμπιακό με τη Σαλταμανίκα
- Ανακαλύψτε την έκθεση «Του Αιθέρα και της Θάλασσας» της Βένιας Δημητρακοπούλου στην Ύδρα
- Πυρκαγιά σε αύλειο χώρο ανακύκλωσης στη Χαλκιδική
- Δυναμικές εξελίξεις: Ο Τραμπ προτείνει Ινφαντίνο για γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
