Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση του εμβολίου σε ειδικές κατηγορίες ασθενών
Μιλώντας στον Real fm, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 έχουν αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 100.000 μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ αυξήθηκαν και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον.
Απαντώντας στην ερώτηση για το αν σχεδιάζεται και τέταρτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως “δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό“.
“Το μοναδικό που εξετάζεται και αναμένονται ανακοινώσεις είναι αυτή να χορηγηθεί στους ανοσοκατασταλμένους” επεσήμανε. Σημείωσε ότι πρόκειται για ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.
Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο πιστεύαμε στην αρχή, ωστόσο μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες.
Τέλος, θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες που δεν βρίσκουν σύντομα ραντεβού για τον εμβολιασμού λέγοντας πως από τον Ιανουάριο θα αυξηθούν τα ραντεβού καθώς περιμένουμε νέα παρτίδα.
Δείτε επίσης: Γλυφάδα: Νέο εμβολιαστικό κέντρο ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους – Ανοίγουν επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης και 3ης δόσης
- Θρίλερ στο Αιγαίο: Εντοπίστηκε διαλυμένο το σκάφος Τούρκου επιχειρηματία που κατευθυνόταν προς Μύκονο – Αγνοείται ο ίδιος
- Μάνδρα: Ληστεία σε αρτοποιείο με θύμα τον 61χρονο ιδιοκτήτη
- Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Νέας Περάμου
- Ανακαλύπτοντας τα παρασκήνια της εμβληματικής εμφάνισης του Τομ Χόλαντ στο «Lip Sync Battle»
- Φωτιές: Σοβαρές επιπτώσεις από τα τοξικά μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα