«Στην Ελλάδα ισχύουν πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες»
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτήν την στιγμή πρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
«Δεν αποκλείονται (νέα μέτρα), απλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης λέγοντας υπάρχει ακόμα χρόνος γιατί στην Ελλάδα ισχύουν πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες.
Έφερε ως παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή «δεν έχει ούτε το ένα δέκατο από τα μέτρα που έχουμε εμείς αυτή τη στιγμή» αλλά και την Ολλανδία όπου δεν εφαρμόστηκε η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δραστηριότητες όπως στην Ελλάδα.
Επιπλέον ανέφερε ότι η χώρα μας είναι «πολύ πιο μπροστά» από τις περισσότερες χώρες στον εμβολιασμό με την τρίτη ενισχυτική δόση και συνεπώς εκτιμά ότι «έχουμε χρόνο ακόμα σε αυτή τη φάση».
Περιμένουμε δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων
Ο καθηγητής ανέφερε ότι οι επιστήμονες αναμένουν δραματική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Όμικρον έναντι της Δέλτα αμέσως μετά τις γιορτές όπως συγκεκριμένα προέβλεψε.
«Δεν νομίζω ότι θα συμβεί μέσα στις γιορτές αλλά είναι ένας ιός εξαιρετικά δύσκολος να τον προβλέψουμε», ανέφερε.
Στο ερώτημα πότε εκείνος θα εισηγούταν πρόσθετα μέτρα, αποκρίθηκε ότι η απάντηση δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά από την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.
Εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπολογιστούν πόσα είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ωστόσο αφού ξεπεράσουν τα 25 τότε στην κοινότητα μπορεί να υπάρχουν 3 με 4 φορές περισσότερα.
Δείτε επίσης: Ιταλία: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν σε συνέδριο Ιατρικού Συλλόγου
- Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας
- Νέα Στύρα: Το φέρι μποτ Παναγία Παραβουνιώτισσα επιστρέφει στο λιμάνι [Βίντεο]
- Εντυπωσιακή νίκη της ΑΕΚ Λάρνακας επί της Λέγκια με 4-1 και κοντά στην πρόκριση
- Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Δήμο Γόρτυνας
- Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην παραλία του Οφρυνίου