“Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων” σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης
“Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι “δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα” για να προσθέσει ότι είναι πιθανό να υπερβούν τις 20.000 ακόμα και σήμερα.
“Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη” συμπλήρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.
Δείτε επίσης: Ν. Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: «Από τον Φλεβάρη περπατούσε μόνος του στο τελευταίο μίλι» (vid)
- Ενεργειακή προστασία των ΜμΕ ζητά ο Βασίλης Κορκίδης – «Η Ευρώπη διασπάται και οι ΜμΕ πληρώνουν τα σπασμένα»
- ΕΒΕΘ και ΕΚΕΤΑ υπογράφουν σύμφωνο συνεργασίας με αιχμή τη σύνδεση έρευνας και επιχειρηματικότητας
- Η Ελλάδα ανέβηκε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών της FIFA και είναι 58η
- Θεαματική υποδοχή πρωτοετών φοιτητών του ΑΠΘ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με έκπληξη τον Νίκο Γκάλη
- Χαϊδάρι: Λήξη συναγερμού μετά την απομάκρυνση της χειροβομβίδας από το πάρκο
![]()

