Νέο εξώδικο έλαβε ο ΕΦΚΑ από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) για άλλες δώδεκα λάθος συνταξιοδοτικές αποφάσεις
Στο προηγούμενο εξώδικο του δικτύου είχαν καταγγελθεί οκτώ περιπτώσεις λάθος επαναυπλογισμού και τις οποίες παραδέχτηκε η διοίκηση του ΕΦΚΑ τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.
«Οι νέες περιπτώσεις – σημειώνει το ΕΝΔΙΣΥ-αφορούν υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής, καθώς και υπαλλήλους του πρώην ΙΚΑ και φυσικά μέλη μας, των οποίων το ασφάλιστρό τους επανυπολογίστηκε με 20%, ενώ έπρεπε να υπολογιστεί με 32% έως και 43,3% ανά περίπτωση. (Και εδώ απαντάμε στις δήθεν ανεπίσημες τοποθετήσεις του e-ΕΦΚΑ περί μεμονωμένης περίπτωσης.) Με αποτέλεσμα να βγαίνει μικρότερη η ανταποδοτική σύνταξη με τον λάθος επανυπολογισμό να ακολουθεί μεγάλη προσωπική διαφορά και εν τέλει μικρότερη σύνταξη. Στην συνέχεια έρχεται ο νόμος Βρούτση 4670/2020 (δεύτερος επανυπολογισμός) ο οποίος είναι και αυτός λάθος, γιατί πατάει στον πρώτο λάθος επανυπολογισμό.»
Σε μία περίπτωση της Ολυμπιακής δεν αξιοποιήθηκε σωστά το επιπλέον ασφάλιστρο το οποίο ήταν 43,3%. Η αύξηση φτάνει τα 1000,19 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, η ανταποδοτική σύνταξη είναι 1789,38 ευρώ (ν.Κατρούγκαλου) και 1932,50 ευρώ (ν.Βρούτση) ενώ ο e-ΕΦΚΑ είχε λανθασμένα υπολογίσει ανταποδοτική σύνταξη 932,31 ευρώ. Συνολικά η διαφορά στην ανταποδοτική σύνταξη που προκύπτει είναι ευρώ το μήνα.
Σε μία άλλη περίπτωση υπαλλήλου του πρώην ΙΚΑ, δεν αξιοποιήθηκε σωστά το επιπλέον ασφάλιστρο το οποίο ήταν 32%. Η αύξηση φτάνει τα 645,8 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, η ανταποδοτική σύνταξη είναι 1353,37 ευρώ (ν.Κατρούγκαλου) και 1420,54 ευρώ (ν.Βρούτση) ενώ ο e-ΕΦΚΑ είχε λανθασμένα υπολογίσει ανταποδοτική σύνταξη 774,71 ευρώ.
Δείτε επίσης: Απόλυτο ιστορικό υψηλό: Στο 6,2% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο
- Η Μπάγερν «κλέβει» τη νίκη από την Παρί
- Πλούσιοι σε μια νύχτα: Το ρεκόρ των 250 εκατομμυρίων ευρώ που κέρδισαν πέντε φίλοι στο EuroMillions
- Conference League: Ισχυρή εμφάνιση από την Ομόνοια
- Europa League: Ο Καρέτσας διακρίνεται με δύο ασίστ στη νίκη της Γκενκ επί της Μπράγκα
- Ζωδιακές προβλέψεις: Σημαντικά Do’s και Don’ts για σήμερα, Παρασκευή 07.11.2025
![]()
