Ολοκληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.
Υπενθυμίζεται πως διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας δήλωνε ψευδώς στο σύστημα εμβολιασμούς ατόμων.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, 34 άτομα έλαβαν το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όλοι συγγενείς και φίλοι της διοικητικής υπαλλήλου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εμβολιάστηκαν 40.000 πολίτες, όταν στην συγκεκριμένη περιοχή της Καρδίτσας κατοικούν μόνον 6.000.
Η διοικητική υπάλληλος αποκαλύφθηκε όταν συνδέθηκε σε απογευματινή βάρδια με το τάμπλετ του κέντρου για να δηλώσει δύο εμβολιασμούς και στη συνέχεια το απενεργοποίησε.
Όταν η βραδινή βάρδια έληξε η νοσηλεύτρια που έκανε τον τελικό έλεγχο είδε ότι κάποιος είχε ανοίξει και χρησιμοποιήσει το τάμπλετ και ειδοποίησε τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής γραμμής.
Έλεγχος διατάχθηκε άμεσα και αποκάλυψε και τους υπόλοιπους εικονικούς εμβολιασμούς.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, ενώ από τα μέσα Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην εμβολιαστική γραμμή.
Δείτε επίσης: Γ. Οικονόμου: Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς αν χρειαστεί (vid)
- Ο Μαρτσίνιακ απαντά στην Μπαρτσελόνα: Αυτά είναι βλακείες, δεν αδίκησα κανέναν
- Η Karol G εντυπωσιάζει στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Tomorrow was Beautiful»
- Αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απέναντι στους δασμούς των ΗΠΑ στον κινηματογράφο
- Björk και Michéle Lamy αναγγέλλουν τον διαγωνισμό για το βραβείο CIRCA 2025
- Ελληνικό Κτηματολόγιο: Στην αργία οι έξι υπάλληλοι που σχετίζονται με το κύκλωμα διαφθοράς
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr