Για την πορεία της πανδημίας και για την συνέχεια στην χρήση μάσκας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε μικρή αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.
Επίσης ανέφερε ότι η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62% ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους εμβολιασμένους, καθώς όπως ανέφερε ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.
Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι πρέπει να έχουμε όλη μας την προσοχή, καθώς η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους.
Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.
Δείτε επίσης: Δένδιας: «Αν διαφωνείτε με τις φρεγάτες ελάτε να το συζητήσουμε»
- Κόβατς πριν το Der Klassiker: «Είμαστε έτοιμοι, θα αγωνιστούμε χωρίς φόβο»
- «Άμεση Δημοκρατία» το νέο κόμμα του Φειδία: «Για να πετύχουμε την αλλαγή πρέπει να αποκτήσουμε δύναμη στη Βουλή»
- 29ος ποδηλατικός γύρος Αθηνών: Υλοποιούμε ένα πιο φιλικό προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες μέλλον
- Γάζα: Επιστροφή 30 σορών Παλαιστινίων από το Ισραήλ
- Η λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μιλάνου-Κορτίνα 2026 ξεκινά με τον Αλέξανδρο Γκιννή
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr