Ανακοινώσεις για τη χρήση μάσκας αναμένονται την 1η Ιουνίου
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πως την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί για ποιες περιπτώσεις θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.
Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την απόφαση της να παραμείνουν εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μέχρι το τέλος του έτους.
Σχετικά με τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό στους κάτω των 60 ετών, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει τις σχετικές αποφάσεις και τις οδηγίες των Ευρωπαϊκών Υγειονομικών Οργανισμών.
Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, τόνισε ότι περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες όπως τον προσωπικό γιατρό που αποκτά δωρεάν ο κάθε πολίτης, τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά και την αξιολόγηση των δομών υγείας δημόσιων και ιδιωτικών, σε σχέση με τις λοιμώξεις και τις επιπλοκές.
Δείτε επίσης: Η Covid-19 μπορεί να επιδεινώσει το παιδικό άσθμα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη
- Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Αττική
- Γάζα: Κρίση ανθρωπιστικών οργανώσεων στον απόηχο του αποκλεισμού βοήθειας
- Λευτέρης Βογιατζής: Επιθυμία για λιγότερη αγωνία
- Αποκατάσταση μηχανικής βλάβης σε φορτηγό πλοίο στο στενό Καφηρέα
- Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού με σύγχρονες εγκαταστάσεις πυροπροστασίας και αντικεραυνικής προστασίας