Πότε θα τελειώσει η πανδημία – Τσουνάμι κρουσμάτων – Μετάλλαξη Όμικρον
Η οξεία φάση της πανδημίας της Covid-19 ενδέχεται να τελειώσει το 2022, όμως ο κορονοϊός SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί, ξεκαθάρισε ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, που γίνεται διαδικτυακά από τη Γενεύη.
Παράλληλα, αναφορικά με τη μετάλαξη Όμικρον, ο Ράιαν είπε επίσης ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο αφού εξαπλωθεί ευρέως η παραλλαγή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε την ανησυχία του επειδή το «τσουνάμι» των κρουσμάτων από τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα μπορεί να οδηγήσει τα συστήματα υγείας στο χείλος της «κατάρρευσης».
«Είμαι πολύ ανήσυχος από το γεγονός ότι η Όμικρον, που είναι πιο μεταδοτική και κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τη Δέλτα, μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι κρουσμάτων. Το γεγονός αυτό ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τεράστια πίεση στο εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό και τα συστήματα υγείας που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» κατέληξε ο Τέντρος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Όλα τα νέα μέτρα: Σε ισχύ από σήμερα – Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν (vids)
- Προβληματισμός από τον Στέφανο Παραστατίδη για τις δηλώσεις Παπαϊωάννου σχετικά με την αδειοδότηση κολλεγίων
- Η ποίηση και η ιστορία της βίας: η νέα συλλογή του Γιώργου Πρεβεδουράκη για το Δίστομο
- Ο Λίαμ Νίσον πουλάει το ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη καθώς ξεκινά μια νέα ρομαντική σχέση με την Πάμελα Άντερσον
- Χολαργός: Πήγαν να μεταφέρουν 57χρονο με ψυχολογικά για εγκλεισμό και τους πέταξε μολότοφ – Ταμπουρώθηκε στο σπίτι του
- Προσλήψεις ατόμων με αναπηρία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Ένα βήμα προς μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία