Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά νεαροί άνδρες που κατηγορούνται για την άγρια ρατσιστική επίθεση εναντίον 13 Πακιστανών εργατών στο Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη
Η διαδικασία των απολογιών ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής των 7 εμπλεκόμενων νεαρών ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων περίμεναν έξω από τα δικαστήρια όλες αυτές τις ώρες.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου εκδόθηκε εντάλματα σύλληψης σε βάρος των «7», λίγα 24ωρα μετά την επίθεση και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με τους «7» να εμφανίζονται τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πήραν προθεσμία για σήμερα.
Οι Πακιστανοί εργάτες κατέθεσαν ότι τους χτυπούσαν με λύσσα, συνεχόμενα για 7–8 λεπτά, με κλωτσιές, μπουνιές και βέργες.
Περιέγραψαν ότι έσπασαν ακόμα και τα δόντια τους, ενώ σε κάποιους έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι, υποχρεώνοντας τους να γονατίσουν στο πάτωμα, με χαμηλωμένο κεφάλι. Ισχυρίστηκαν ακόμα ότι τους λήστεψαν.
Δείτε επίσης: Κρήτη: Ασθενής σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο
- Παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
- Διάλογος με τους αγρότες της Βοιωτίας για τη διασφάλιση ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων
- Η Ζέλντα Γουίλιαμς καταδικάζει τα deepfakes του TikTok: Μια κραυγή για τη μνήμη του πατέρα της
- Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης
- Εξεταστική επιτροπή Βουλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποκαλύψεις Βάρρα για πίεση από Neuropublic και τον Μάκη Βορίδη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr