Την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας σχολίασε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Μιλώντας πρώτα για την άρση των μέτρων ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως, «παρατείνουμε την επιβράδυνση της αποκλιμάκωσης», τονίζοντας ότι «περιμένουμε με βάση αυτά και χωρίς άλλες αλλαγές να πάμε σε αποκλιμάκωση από τις 25 Μαρτίου, αντί για τις 10 Μαρτίου που περιμέναμε, πριν ανακοινωθεί η άρση των μέτρων».
«Δεν περιμένω να ανέβουν πάρα πολύ τα κρούσματα, αλλά για μεγάλο διάστημα θα υπάρχει διακύμανση των κρουσμάτων σε 18.000 – 20.000 την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί και σημαίνει πως μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο μέσος όρος θανάτων από 80 που είναι σήμερα, θα πέσει στους 70», είπε ο Καθηγητής του ΑΠΘ.
Επεσήμανε ότι, «το θέμα είναι αν είμαστε εντάξει να έχουμε 70 νεκρούς την ημέρα για ακόμη ενάμιση μήνα! Αν είμαστε εντάξει με αυτό… οκ».
Όπως εξήγησε, το ιιικό φορτίο στα λύματα δείχνει μια σταθερότητα, καθώς έχουμε ισορροπία από τους νέους εμβολιασμούς και από όσους χάνουν την ανοσία λόγω παρέλευσης του χρόνου νόσησης και εμβολιασμού τους με τις πρώτες δόσεις, τονίζοντας τέλος πως κατά την γνώμη του «θα έπρεπε η χαλάρωση των μέτρων να γίνει αργότερα».
Δείτε επίσης: Θρίλερ στα σύνορα της Ουκρανίας: Η Ρωσία στέλνει άλλους 7.000 στρατιωτικούς – ΗΠΑ: Ανά πάσα στιγμή η εισβολή
- Συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στη Νέα Υόρκη – Τα θέματα που θα εξεταστούν
- Κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων μετά την επίθεση στην Ιερουσαλήμ που σκότωσε έξι ανθρώπους
- Διεθνής καταδίκη της ρωσικής παραβίασης στον εναέριο χώρο της Εσθονίας από 40 χώρες του ΟΗΕ, με τη συμμετοχή της Ελλάδας
- Ο Νόα Ατουμπόλου γράφει ιστορία με πέντε συνεχόμενες αποκρούσεις πέναλτι
- Είναι η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου κομμουνιστική πολιτική;