Αφού πέρασαν κάποιες μέρες από την εγκατάσταση της κάμερας, και οι οδηγοί κατάλαβαν ότι καταγράφονται, οι παραβιάσεις μειώθηκαν στις μισές
Το πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την εγκατάσταση δύο καμερών ανίχνευσης παραβίασης του Ερυθρού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου φαίνεται ότι μάλλον έχει αποτέλεσμα, αφού οι Έλληνες οδηγοί συμμορφώνονται στον ΚΟΚ μόνο με την επιβολή κατασταλτικών μέτρων.
Τις πρώτες μέρες λειτουργίας των καμερών στη διασταύρωση η κάμερα κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη τη μέρα, κάτι που σημαίνει περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.
Με τη λειτουργία της κάμερας, η εγκατάσταση της οποίας ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις 30 Ιουλίου, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι οι πολίτες άρχισαν να παρατηρούν την ύπαρξη της, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα δηλαδή περίπου 400 την ημέρα. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αφού οι παραβιάσεις υποδιπλασιάστηκαν μόνο υπό την γνώση ότι υπάρχει τεχνικό μέσο που τις καταγράφει.
Δείτε επίσης: Νεκρός ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας – Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια άσκησης
- Σφοδρή καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΔΕΑΒ για επεισόδια
- Νέες ρυθμίσεις για την οικογένεια και την οικονομία από τον Γ. Κώτσηρα
- Σύλληψη Παλαιστίνιου στην Κρήτη: Η επιχείρηση ODIN και οι λεπτομέρειες από την ΕΛ.ΑΣ.
- Σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια: Αθανάσιος Γκανάς επισημαίνει την περιορισμένη δυναμική της περιοχής
- Αγωνία για τον Τούχελ μετά τη νίκη της Αγγλίας
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

