Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση και τη διασκέδαση, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα λόγω της παραλλαγής Όμικρον.
Ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, τόνισε ότι το αποτέλεσμα των μέτρων που ξεκινούν σήμερα, θα φανεί σε περίπου 10 ημέρες.
«Περιμένουμε μια συνεχώς αυξητική πορεία τις επόμενες 10 μέρες».
50.000 κρούσματα έως τις 10 Ιανουαρίου
Αυτή η αυξητική πορεία ωστόσο, αναμένεται να δώσει ρεκόρ κρουσμάτων, με τον καθηγητή να προβλέπει έως και 60.000 κρούσματα σε μία ημέρα.
«Ο μέσος όρος σήμερα είναι περίπου στο 12.100. Αυτή η τιμή, σε βάθος χρόνου, μπορεί να φτάσει σε αριθμούς 50.000 – 60.000 κρουσμάτων μέσο όρο. Τις επόμενες 10 μέρες μπορούμε να φτάσουμε στις 30.000 – 40.000 κρούσματα μέσο όρο. Δε θα εκπλαγώ, δε θα μου φανεί περίεργο, αν δούμε 50.000 κρούσματα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου».
«Ο ιός έχει έντονη δυναμική. Θα πάρουν χρόνο τα μέτρα αυτά για να έχουν αποτέλεσμα», συμπληρώνει και επισημαίνει ότι «γύρω στις 23 Γενάρη θα έχουμε πιθανή κορύφωση μετά την οποία θα μιλάμε για αποκλιμάκωση».
Η Ελλάδα άργησε να πάρει μέτρα»
Την άποψη ότι η Ελλάδα άργησε να πάρει μέτρα, εξέφρασε ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του πανεπιστημίου του Τορόντο.
«Η Ελλάδα άργησε να πάρει μέτρα, δεν υπάρχει εγρήγορση. Δεν είχε το περιθώριο να περιμένει να δει πού θα πάει αυτό το πράγμα. Θα είχαμε κερδίσει σημαντικό χρόνο και τα μέτρα που θα παίρναμε θα ήταν ηπιότερα αν τα παίρναμε νωρίτερα».
Δείτε επίσης: Πανδημία VS Κυβέρνησης: Ο παραλογισμός, λογική και η… χαμένη μπάλα!
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος – «Όσα συμβαίνουν δεν αντιστοιχούν στις αξίες της Αριστεράς»
- Θεσσαλονίκη: 170 εκατ. ευρώ από 780 συνέδρια και εκδηλώσεις το 2025
- Σκάνδαλο κατασκοπείας: Κατηγορίες κατά του Τόντα Έκερτ από την FA
- Αντίο στη Μαίρη Λίντα: Η κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας την Παρασκευή
- Συναγερμός για φωτιά στις Αφίδνες κοντά στα διόδια
![]()
