Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην χώρα μας καθώς προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα επηρεάσουν βαθμιαία τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, οι οποίες θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κατατάσσοντας την κακοκαιρία στην κατηγορία 3 του νέου Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.
Για τη νέα κακοκαιρία επιπλέον, σύμφωνα με το meteo, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη:
– Οι έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, της Πελοποννήσου, αλλά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
– Οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
– Οι μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένεται να συσσωρευτούν κυρίως στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη χιονοκάλυψη, εξαιτίας της τήξης του χιονιού από τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις.
Δείτε επίσης: Έκτακτο: Σεισμός στην Αττική
- Η ΕΚΤ στο επίκεντρο του φθινοπωρινού επιτοκιακού σχεδιασμού
- Ιδιαίτερη ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη με κεντρικούς ομιλητές τους Χένα Βίρκουνεν, Εκατερίνα Ζαχάριεβα και Κρίστιαν Έχλερ
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Στήριξη της συμφωνίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για ίσους όρους ανταγωνισμού
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- SBI Shinsei Bank: Σχεδιάζει επανεισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έως το τέλος του έτους