Η γυναίκα μετάνιωσε που δεν ζήτησε την τιμωρία του δράστη
Πριν από δύο δεκαετίες, μια γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού και όπως λέει η ίδια «όσα χρόνια και αν περάσουν είναι κάτι που κουβαλάς… δεν ξεχνάς απλώς συνεχίζεις να ζεις».
Η γυναίκα η οποία μίλησε στην ΕΡΤ, όταν υπέστη τον βιασμό ήταν 25 ετών και μετά την κακοποίηση που δέχτηκε, πήγε στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει το γεγονός. Ο αστυνομικός μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία της, άρχισε να γελάει και της είπε «τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς».
Η ίδια, μίλησε για τον άνθρωπο που την βίασε ο οποίος ήταν ο σύντροφός της εκείνη την περίοδο και όπως υποστήριξε της έβγαλε μαχαίρι.
«Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο…» λέει η γυναίκα.
Η ίδια, αργότερα ως κοινωνιολόγος, εργάστηκε σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά στη δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος.
Επισημαίνει ότι «το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε».
Στη συνέχεια δέχτηκε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που δεν κυνήγησε την υπόθεση έτσι ώστε να τιμωρηθεί ο δράστης είπε:
«Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου:
«Το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με τις καταγγελίες».
Δείτε επίσης: Πάτρα: Σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών ζούσε η 29χρονη που κατηγορεί τον άντρα της για ξυλοδαρμό
- Γιατί τα άγρια ζώα εισβάλλουν στις πόλεις: Το περιστατικό με την αρκούδα στο Νεστόριο
- Διεθνείς επενδυτές επιλέγουν ελληνικά ομόλογα: Η νέα εποχή της ανθεκτικότητας
- Η Κορίννα Φραγκιά: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που ξεχώρισε στο 12ο Heidelberg Laureate Forum
- Η ξεχωριστή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
- Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Μετρό και του Τραμ στην Αθήνα