Μεγάλη απάτη με κρυπτονομίσματα εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος
Με το πρόσχημα αγοράς ακινήτου απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας πάνω από 445.000 δολάρια.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη εταιρείας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και ηλεκτρονική απάτη.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, κάτοικος εξωτερικού, το οποίο αναζητείται σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές.
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, σύμφωνα με την οποία οι δράστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα της αγοράς ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας. Ακολούθως σε συνάντηση που είχε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, με δύο από αυτούς, για την προετοιμασία μεταβίβασης του ακινήτου, κατάφεραν να του αποσπάσουν κρυπτονομίσματα η αξία των οποίων, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία, ξεπερνά τα 445.583 δολάρια Η.Π.Α.
Ακολούθησε ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό χώρα του εξωτερικού.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και λοιπά αντικείμενα, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα κινητά τηλέφωνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δραστών στη διερευνώμενη υπόθεση.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η ροή των κρυπτονομισμάτων διερευνάται σε συνεργασία με τη EUROPOL.
Δείτε επίσης: Βρετανία: Εγκρίθηκε το αντιικό χάπι της Merck για τη θεραπεία του κορονοϊού
- Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός πάει στο Άμπου Ντάμπι για να υπερασπιστεί τον τίτλο του»
- Ίντερ – Μπαρτσελόνα 4-3 (στην παράταση): Οι Ιταλοί προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League ύστερα από επική αναμέτρηση
- Συγκλονιστική πρόκριση της Ίντερ στον τελικό του Champions League μετά από έναν επικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα
- Σπανούλης: Στόχος μας ήταν η πρόκριση, αλλά η προσωπική μου φιλοδοξία είναι να είμαι πρώτος
- Αταμάν: Επιβραβεύουμε την πίστη των φιλάθλων μας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια 4-5 μήνες νωρίτερα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr