Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προκλήσεων από το νέο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με ανάρτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη στο twitter: «έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσκλήσεων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από ένα «πακέτο» 3,9 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι η μετατροπή των ελληνικών επιχειρήσεων σε εξωστρεφείς. H ανασύνταξή τους είναι σημαντική ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας».
Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε η έβδομη τροποποίηση της απόφασης ένταξης αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».
Ειδικότερα, οι 1.234 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιας δαπάνης 10.749.714,72 ευρώ, ενώ οι 7 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν μεγάλες επιχειρήσεις με δημόσια δαπάνη 502.141,00 ευρώ.
Δείτε επίσης: ΜεΡΑ25 για ΔΕΗ: «Τις μονάδες παραγωγής και τα δίκτυα τα έχτισε ο ελληνικός λαός»
- Γ. Στουρνάρας: Η μείωση του Δημόσιου Χρέους αποτελεί κορυφαία επιτυχία της κυβέρνησης
- Ο σεφ Μάρκο Πιερ Γουάιτ και η γαστρονομική επανάσταση της Βρετανίας στα ’90s: Από τις gastropub στα Wagamama
- Σημαντική έκθεση στο FIT αναδεικνύει τον προσαρμοστικό και συμπεριληπτικό σχεδιασμό
- Αναδιάρθρωση και κανονισμοί του πρωταθλήματος Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών
- Ο Σβεν Γιαμπλόνσκι διαιτητής στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr