Η μετάλλαξη Όμικρον σπέρνει τον τρόμο έχοντας καλύψει από την πρώτη μέρα της εμφάνισής της μόνο στην Αττική το 70% των μοριακών δειγμάτων που έχουν παρθεί
Ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθανάσιος Τσακρής είπε, μιλώντας στο protothema.gr πως η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στην χώρα μας.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τα δείγματα που εξετάσαμε στο εργαστήριο φαίνεται να υπάρχει μια εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στην κοινότητα της τάξεως του 70%. Μιλάμε για μοριακά τεστ που ελέγχθησαν και έδωσαν το ποσοστό αυτό, το οποίο φανερώνει την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής. Δυστυχώς εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα η Omicron, όπως σ όλη την Ευρώπη και σ όλο τον κόσμo».
«Το αποτέλεσμα των μοριακών δειγμάτων που ελέγξαμε έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την αύξηση που παρατηρείται τις τελευταία ημέρες και στα λύματα της Αττικής» πρόσθεσε.
Δείτε επίσης: Πλεύρης: «Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα» (vid)
- Σοκ στο Μουντιάλ 2026: Εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς κοντά στη βάση της Αγγλίας
- Ανακοίνωση για την κατάσταση του Έρικσεν: «Ο βηματοδότης λειτουργεί κανονικά»
- Συνελήφθη καταζητούμενος 56χρονος στην Αιγιάλεια για ανθρωποκτονία
- Σοκ στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της χώρας
- Τραγωδία στη Μεσόγειο: Ναυάγιο με 10 θύματα κοντά στη Μάλτα
![]()

