75.000 – 80.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στα σχολείο δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης στον ΣΚΑΪ
Ο κ. Τζανάκης είπε πως «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75.000-80.000 παιδιά, ενεργά κρούσματα, στα σχολεία» και κάλεσε τους γονείς να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και να δηλώνουν τα αληθή αποτελέσματα όλων των τεστ.
Όπως είπε, «θα δούμε το αποτύπωμα των σχολείων τις επόμενες ημέρες».
Έχοντας επιφύλαξη, μήπως είναι πρόσκαιρη η ύφεση στα κρούσματα, αναφέρει ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα έχουμε αποκλιμάκωση, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε 15.000-17.000 κρούσματα.
Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την επιδημιολογική εξέλιξη, καθώς μέσα στο κύμα της Όμικρον παραμένει και τη Δέλτα, αναφέροντας πως «Το 15% των κρουσμάτων είναι της Δέλτα».
Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες μεταλλάξεις και γι’ αυτό συνιστά στον κόσμο να εμβολιαστεί.
Δείτε επίσης: Βάνα Παπαευαγγέλου: Η πανδημία αποκλιμακώνεται πιο γρήγορα απ΄ ό,τι περιμέναμε (vid)
- Αναβάθμιση της κολυμβητικής δεξαμενής P12 στο ΟΑΚΑ με σύγχρονα συστήματα κλιματισμού για αθλητές ΑμεΑ
- Το «αντίο» του Απόλλωνα σε Σολανάκη και Αλαμάνο που θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό
- Επανεκκίνηση του έργου 1.000 καμερών για οδική ασφάλεια στην Ελλάδα
- Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Έτοιμο το πλήρωμα για εκκένωση λόγω διαρροής
- Νέοι περιορισμοί στις βίζες Ρώσων πολιτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την επιστολή 11 χωρών της ζώνης Σένγκεν
![]()

