Παρατηρήθηκε σημαντική μετακίνηση νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες
Σταθερή πορεία με υψηλό αριθμό κρουσμάτων παρατηρείται, στην επικράτεια, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το 2,5% του πληθυσμού αποτελούν ενεργά κρούσματα, ενώ αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά στοιχεία της επιδημίας: Σημαντική μετακίνηση νέων κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες κάτι που σημαίνει βαριά νόσηση και διασπορά της “Όμικρον” εκτός των μεγαλουπόλεων.
Όπως ανέφερε, η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική με περισσότερους από 5.000 νοσηλευόμενους. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρουσιάζει σταθεροποίηση και για περίπου δύο εβδομάδες θα παραμείνει περίπου στους 600 ασθενείς.
Επίσης, είπε ότι τα νεότερα δεδομένα της παραλλαγής “Όμικρον” επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις για πιο ήπια νόσο.
- Δύο ομάδες διεκδικούν την υπογραφή του Μίτσιτς
- Επιστροφή Ελλήνων από το Ισραήλ με C-130: Οδυνηρές στιγμές για 4.000 εγκλωβισμένους, αναφέρει η Γωγώ Λιδάκη
- Κάλεσμα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα προς την ΕΕ για δράση υπέρ της Γάζας
- Θάντερ – Πέισερς 120-109: Μία νίκη απομένει για την Οκλαχόμα να κατακτήσει τον τίτλο
- Στις ΗΠΑ εσπευσμένα επιστρέφει ο Τραμπ: «Εκκενώστε την Τεχεράνη άμεσα» – Πιέζει για συμφωνία, νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ