Γαλλία: Τραγωδία στη Μάγχη με θύματα μητέρα και παιδί

Γαλλία: Τραγωδία στη Μάγχη με θύματα μητέρα και παιδί

Τραγωδία στη Μάγχη: μητέρα και παιδί χάνουν τη ζωή τους σε προσπάθεια διάβασης. Αύξηση θανάτων μεταναστών το 2025. Μια νέα τραγωδία σημειώθηκε στη Μάγχη, όταν δύο μετανάστες – μια μητέρα και το παιδί της – έχασαν τη ζωή τους την περασμένη νύχτα, ανοιχτά του Καλαί στη βόρεια Γαλλία, προσπαθώντας να διασχίσουν τον πορθμό. Με τον θάνατό τους, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μάγχη στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία το τελευταίο δεκαήμερο ανέρχεται πλέον σε πέντε, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες ήταν υπερφορτωμένη, με περίπου 85 επίδοξους μετανάστες να βρίσκονται επί του σκάφους. Πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού παρενέβη ύστερα από αίτημα επιβαινόντων, δέκα από τους οποίους χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, ενώ δύο ακόμη -μια γυναίκα και ένα παιδί- εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στη λέμβο. Η Prémar ανέφερε ότι το πλεούμενο συνέχισε τελικά την πορεία του προς τη Βρετανία.

Από την αρχή της εβδομάδας, η Prémar είχε ήδη ανακοινώσει ότι ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του και ένας άλλος αγνοούνταν, μετά το ναυάγιο υπερφορτωμένου πλεούμενου. Επίσης, στις 11 Μαΐου, μια μετανάστρια έχασε τη ζωή της και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ναυάγιο σκάφους ανοιχτά του Αρντελό, κοντά στο Μπουλόν-συρ-Μερ. Με τις δύο νέες απώλειες, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του 2025 κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία με επισφαλή πλοιάρια. Το 2024, 78 μετανάστες, αριθμός ρεκόρ από το 2018, είχαν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μάγχη για να περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play