Ενημέρωση για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και την ανθρωπιστική κρίση που προκύπτει. Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων ισραηλινών επιθέσεων, με τουλάχιστον 43 θανάτους να έχουν καταγραφεί από χθες Δευτέρα μέχρι σήμερα Τρίτη το μεσημέρι. Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού είναι συνεχείς, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, με τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο να ξεπερνά τους 56.000.
Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 αιτούντες ανθρωπιστικής βοήθειας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας απεγνωσμένα να εξασφαλίσουν τρόφιμα για τις οικογένειές τους. Τα θύματα αυτές τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν σε κέντρα διανομής που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τη Γάζα (GHF), το οποίο έχει καταδικαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη για την οπλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Οι ισραηλινές επιθέσεις κοντά σε κέντρα βοήθειας έχουν σκοτώσει πάνω από 400 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει περίπου 1.000 από την έναρξη των διανομών του GHF στις 27 Μαΐου. Βέβαια, οι αδιάκοπες επιθέσεις καταγράφονται τις νυχτερινές ώρες, με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Γάζας να αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στοχοθετούν συναθροίσεις πολιτών που περιμένουν βοήθεια.
Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε σήμερα έγκλημα πολέμου τη χρήση των τροφίμων ως όπλου στη Λωρίδα της Γάζας. Οι εκπρόσωποι του οργανισμού κατήγγειλαν την απάνθρωπη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την επιλογή είτε να πεθάνουν από πείνα είτε να σκοτωθούν προσπαθώντας να προμηθευτούν τροφή. Ο εκπρόσωπος του Υπάτου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό να σταματήσει αμέσως τους πυροβολισμούς εναντίον ανθρώπων που αναζητούν ανθρωπιστική βοήθεια.
Πηγή περιεχομένου: in.gr