Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα προκαλούν θανάτους και αναδεικνύουν την ανθρωπιστική κρίση. Η πολιτική προστασία της Γάζας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς και πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ που έπληξαν τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα. Τουλάχιστον 37 νεκροί και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έπειτα από επιθέσεις του Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας. Λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από το Ισραήλ στα μέσα ενημέρωσης στη Λωρίδα της Γάζας, η επαλήθευση των στοιχείων από το Γαλλικό Πρακτορείο καθίσταται δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στο πεδίο. Ο κ. Μπασάλ ανέφερε ότι επτά αεροπορικά πλήγματα, περιλαμβανομένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, είχαν ως αποτέλεσμα 35 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 9 παιδιών.
Επιπλέον, αναφέρθηκαν βομβαρδισμοί στη Χαν Γιούνις και τη Ντέιρ αλ Μπάλα, ενώ δύο ακόμη άτομα σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων. Στιγμιότυπα από το νότιο Ισραήλ δείχνουν καπνό να υψώνεται από τις εκρήξεις στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αποκαλύπτοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί. Σκηνές από τις κηδείες επτά ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, αποτυπώνουν την ένταση και την αγωνία που βιώνουν οι οικογένειες που θρηνούν.
Μετά την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός με το Ιράν, οι δυνάμεις του Ισραήλ επαναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις στη Γάζα, στοχεύοντας στην απελευθέρωση των ομήρων και την εξάρθρωση του καθεστώτος της Χαμάς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr