Γάζα: Η Γερμανία ανακοινώνει την άρση περιορισμών στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

Γάζα: Η Γερμανία ανακοινώνει την άρση περιορισμών στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ

Η Γερμανία άρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ, εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα. Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Λαρς Κλινγκμπάιλ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το Βερολίνο θα προχωρήσει στην άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις άδειες εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ. Αυτή η απόφαση, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του χριστιανοδημοκράτη Φρίντριχ Μερτς τον Αύγουστο, ήρθε σε απάντηση της κλιμάκωσης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος κυριότερος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ, μετά τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Κλινγκμπάιλ έγινε σε δηλώσεις του στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD χθες βράδυ, μετά την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από το Ισραήλ και τη Χαμάς την Παρασκευή, και ενόψει της σημερινής συνόδου ειρήνης που διοργανώνεται στην Αίγυπτο. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση, απάντησε ο σοσιαλδημοκράτης αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτηθείς για τις εξαγωγές γερμανικών όπλων στο Ισραήλ.

Η Γερμανία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως υποστηρικτής του Ισραήλ στην Ευρώπη, εν μέρει για ιστορικούς λόγους, ενώ τον Αύγουστο ανέστειλε τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά από την ενοποίηση της Γερμανίας. Ο γερμανός καγκελάριος Μερτς αναμένεται να συμμετάσχει στη σημερινή σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play