Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί με μαζικές επιθέσεις, καθώς η Χαμάς δηλώνει αδυναμία στην ανεύρεση των σορούς των ομήρων

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί με μαζικές επιθέσεις, καθώς η Χαμάς δηλώνει αδυναμία στην ανεύρεση των σορούς των ομήρων

Στο επίκεντρο της κρίσης στη Γάζα, το Ισραήλ και η Χαμάς διαφωνούν για την ανεύρεση των σορούς των ομήρων και τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις. Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει τεταμένη, καθώς το Ισραήλ προειδοποιεί για την έναρξη μαζικών στρατιωτικών επιθέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι παραβιάζει τη συμφωνία εκεχειρίας μη παραδίδοντας όλες τις σορούς των ομήρων. Από την αρχή της εκεχειρίας, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συνεχίσει να διεξάγουν επιθέσεις στη Γάζα, με τις Ηνωμένες Εθνές να τις καταγγέλλουν ως εγκλήματα πολέμου. Μόνο την Τετάρτη, 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τρεις από ισραηλινές επιθέσεις, οκτώ από προηγούμενες, και τρεις υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Η οργάνωση Breaking the Silence, που αποτελείται από πρώην στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, εξέφρασε την αντίθεσή της προς τη χρήση βίας κατά των πολιτών, αναφέροντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν αμάχους επειδή φέρονται να έχουν παραβιάσει τη γραμμή που έχουν καθορίσει οι ίδιες για την εκτέλεση των επιθέσεών τους. Η Χαμάς έχει παραδώσει εννέα σορούς από τις 28 που διατηρεί στη Γάζα, ζητώντας ωστόσο περισσότερα μέσα για την ανεύρεση των υπολοίπων.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας και να υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχειας της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Παρά τις προκλήσεις, οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη φάση της συμφωνίας φαίνεται να συνεχίζονται, καθώς οι συμβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ εστιάζουν στην αποκλιμάκωση και την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Γάζα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play