Γάζα: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε νέες ισραηλινές επιθέσεις εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία

Γάζα: Τουλάχιστον 32 νεκροί σε νέες ισραηλινές επιθέσεις εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση εν μέσω συνεχών επιθέσεων και διαπραγματεύσεων για εκεχειρία. Το Ισραήλ συνεχίζει να διεξάγει επιθέσεις στη Γάζα, με τις επιδρομές να μην σταματούν παρά τις εν εξελίξει συνομιλίες για την εκεχειρία. Η κατάσταση για τους αμάχους είναι απελπιστική, καθώς οι βόμβες και η πείνα θερίζουν τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Al Jazeera, τουλάχιστον 32 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιδρομές μόνο σήμερα Κυριακή. Τουλάχιστον 29 από αυτούς προέρχονται από την πόλη της Γάζας, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κλιμακώσει τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ευθύνη για τον θάνατο τουλάχιστον 743 Παλαιστίνιων κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε κέντρα διανομής βοήθειας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, τουλάχιστον 57.338 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, με 135.957 τραυματίες.

Με τις συνεχείς επιθέσεις και τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε την αποστολή διαπραγματευτών στην Ντόχα του Κατάρ, παρόλο που οι διαφωνίες σχετικά με τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένουν έντονες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play