Ανακαλύψτε μια απολαυστική συνταγή για μπακαλιάρο με ρεβύθια και κάρυ, που συνδυάζει γεύσεις και υλικά με φρέσκια διάθεση. Αυτή η συνταγή, παρά την αρχική της εντύπωση ότι είναι περίπλοκη, είναι πιο απλή από όσο φαίνεται, κυρίως λόγω των ρεβυθιών που χρειάζονται κάποια προετοιμασία. Ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μια γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή για μπακαλιάρο με ρεβύθια και κάρυ, ιδανική για την εποχή του συγκεκριμένου ψαριού. Ο Δημήτρης αποφάσισε να διαφοροποιηθεί, συνδυάζοντας τα μπαχαρικά με έναν καινοτόμο τρόπο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 750 γρ. μπακαλιάρος φιλέτα
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 300 γρ. σπανάκι
– 400 γρ. ρεβύθια
– 70 ml ελαιόλαδο
– 1/2 ματσάκι άνηθο
– 2 κ.σ. κάρυ
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. τζίντζερ
– Αλάτι και πιπέρι
Η διαδικασία είναι η εξής: Αρχικά, κόψτε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και δημιουργήστε μια νόστιμη κρούστα με τα μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμά και λίγο γλυκό πιπέρι, μόνο από τη μία πλευρά. Σε ένα ζεστό τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο με την πλευρά της κρούστας προς τα κάτω. Πιέστε το ψάρι ελαφρά με τα δάχτυλα για να διατηρήσει την υφή του.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον άνηθο. Όταν η κρούστα είναι έτοιμη, γυρίστε τον μπακαλιάρο από την άλλη πλευρά. Παράλληλα, προσθέστε τα ρεβύθια, τα οποία θα πρέπει να έχετε βράσει μετά από ένα βράδυ μουλιάσματος. Μετά προσθέστε το σπανάκι, τη ντομάτα και λίγο τσίλι, και αφήστε τον μπακαλιάρο να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Η συνταγή είναι πλέον έτοιμη για σερβίρισμα, προσφέροντας μια γευστική και υγιεινή επιλογή στο τραπέζι σας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
