Αναδρομή στη ζωή και το έργο του Γεωργίου Ράλλη, σημαντική προσωπικότητα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ο Γεώργιος Ράλλης, ως πολιτική προσωπικότητα και πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, βίωσε και κατέγραψε τον διχασμό που χαρακτήρισε την πολιτική ζωή της χώρας. Γνώριζα τον διχασμό προτού ακόμη γεννηθώ, ως έμβρυο στα σπλάχνα της μάνας μου, και όταν ήλθα στον κόσμο επρόκειτο να τον ζήσω από κοντά. Ο φανατισμός των ενηλίκων, που επηρεάζει ακόμα και τα παιδιά, παρατηρείται και στην αθλητική αντιπαλότητα, καθώς οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών διαφόρων ομάδων γίνονται εντονότερες, οι έριδες μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς και μεταξύ των οπαδών των τοπικών ποδοσφαιρικών αγώνων, του Άρη και του Ελλήσποντου ωχριούσαν μπροστά στους διαπληκτισμούς μας για τα πολιτικά.
Τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου του 1934, οι Αθηναίοι συγκινήθηκαν από την εμφάνιση της Ζοζεφίνας Μπέικερ στο Πάλλας. Ενώ βρισκόμουν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, η Μπέικερ, με τον σύζυγό της και τη μαύρη γάτα της, εντυπωσίασε το πλήθος που προσπαθούσε να την πλησιάσει, παρά την αστυνομική προστασία. Η παράστασή της στο Πάλλας προκάλεσε αναστάτωση, καθώς το κοινό αντέτεινε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Ο Γεώργιος Ράλλης υπηρέτησε στο στρατό ως έφεδρο ανθυπολοχαγός κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν διατάχθηκε να παρουσιαστεί στον στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο και να αναλάβει αποστολή αναγνώρισης. Η περιγραφή των δραστηριοτήτων του στο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένων των διαταγών και της στρατηγικής του, παρέχει μια γλαφυρή εικόνα της έντασης και της αναγκαιότητας που χαρακτηρίζει την στρατιωτική ζωή σε περιόδους κρίσης.
Ο Γεώργιος Ράλλης, που γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1918, υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το Μάιο του 1980 έως τον Οκτώβριο του 1981, και έφυγε από τη ζωή στις 15 Μαρτίου 2006. Η πολιτική του σταδιοδρομία και η κληρονομιά του παραμένουν σημαντικά κομμάτια της ελληνικής ιστορίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr