Η γενιά Ζ στην κορυφή: προτεραιότητα η ευελιξία και η ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Η γενιά Ζ στην κορυφή: προτεραιότητα η ευελιξία και η ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο

Η γενιά Ζ προωθεί την ευελιξία και την ψυχική υγεία στην εργασία, αλλάζει τα εργασιακά μοντέλα. Το εργασιακό τοπίο έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την πανδημία του κορονοϊού. Πολλοί εργοδότες υποχρεώθηκαν να επαναξιολογήσουν τις λειτουργίες των επιχειρήσεών τους και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Ωστόσο, οι μεταβολές αυτές έχουν, σε πολλές περιπτώσεις, προσωρινό χαρακτήρα και παρατηρείται επιστροφή στα παλαιά εργασιακά μοντέλα. Με την έλευση της γενιάς Ζ στην αγορά εργασίας, οι νέοι διευθυντές δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική υγεία και την ευελιξία των εργαζομένων.

Στα 25 του χρόνια, ο Ράι Τράινα αναγνωρίζει συχνά ότι είναι ο νεότερος στη δουλειά του. Πολλοί από τους νέους διευθυντές της γενιάς Ζ αρχίζουν να αλλάζουν τις παραδοσιακές αντιλήψεις για την ηγεσία και την εργασία. Σύμφωνα με έρευνες, η γενιά Ζ, οι μεγαλύτεροι από τους οποίους πλησιάζουν τα 28 χρόνια, έχει καταφέρει να εκπροσωπείται σε 1 στα 10 διευθυντικά πόστα και αναμένεται να ξεπεράσει τους Baby Boomers στο διευθυντικό επίπεδο μέχρι το επόμενο έτος.

Οι επικεφαλής της γενιάς Ζ υιοθετούν νέες προσεγγίσεις στην ηγεσία, όπως η συναισθηματική νοημοσύνη και η ενσυναίσθηση, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για την επιτυχία στον σύγχρονο εργασιακό κόσμο. Πολλοί εργαζόμενοι αναμένουν από τη νέα γενιά ηγετών να θέσει την ευελιξία και την ευημερία στο επίκεντρο της εργασίας.

Η ανάγκη για έναν υποστηρικτικό και θετικό εργασιακό περιβάλλον είναι επιτακτική. Όπως λέει ο Ράι, η καλή επικοινωνία και η εμπιστοσύνη θα οδηγήσουν στην επιτυχία της ομάδας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play